Венесуела заборгувала авіакомпаніям майже 3,8 мільярда

Субота, 4 червня 2016, 15:27

Заборгованість Венесуели перед світовими авіакомпаніями становить 3,78 млрд дол, і за цим показником країна посідає перше місце в світі.

Такі дані були оприлюднені на щорічному засіданні Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) в Дубліні, пише ТАСС.

Венесуела блокує фонди іноземних авіаперевізників, не даючи їм можливість вивести гроші з країни.

Крім неї в чорний список увійшли Нігерія, заблокувала 591 млн дол, Судан - 360 млн, Єгипет - 291 млн і Ангола - 237 млн.

Реклама:

"Заблоковані фонди - це проблема ряду країн, деякі з яких зіткнулися з серйозними економічними труднощами, викликаними падінням цін на нафту, - заявив генеральний директор IATA Тоні Тайлер. - Проте, загальною для всіх цих п'яти країн представляється термінова необхідність зміцнити повітряне сполучення, що утруднено зараз через проблеми авіакомпаній з виведенням коштів".

Він також підкреслив, що авіаперевізникам потрібно виплачувати гроші "вчасно, по справедливому курсу і повністю".

На цьому тижні одна з найбільших в Південній Америці авіакомпаній Latam прийняла рішення призупинити польоти до Венесуели через складну економічну ситуацію в країні. Раніше аналогічний крок зробила німецька авіакомпанія Lufthansа.

Протягом останніх років Венесуела переживає гостру економічну і фінансову кризу, яка посилилася в останні два роки через падіння цін на нафту - головний експортний товар.

Республіка зіткнулася з галопуючою інфляцією, дефіцитом продовольчих товарів і ліків, а в поточному році ще і з енергетичною кризою, викликаною тривалою посухою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: