Порошенко: НБУ готовий зняти обмеження на виплату дивидендів інвесторам

П'ятниця, 3 червня 2016, 17:49

У червні, Національний банк України буде готовий прийняти рішення про зняття обмежень на виплату дивідендів інвесторам за 2014 і 2015 роки.

Про це, під час прес-конференції, повідомив президент України Петро Порошенко.

За його словами, в умовах покращення інвестиційного клімату, це буде довгоочікуване рішення, яке зніме велику кількість проблем.

"Якщо ми маємо збільшення золотовалютних резервів, ефективне таргетування інфляції, плаваючий курс, але його стабілізацію, і рішення найкращих рейтингових агентств, щодо визнання ефективності дій НБУ, ефективні переговори з МВФ, який не має жодних зауважень до позиції НБУ, я впевнений що свою роль з забезпечення стабільності Національний банк виконує", - заявив президент.

Реклама:

Він також зазначив, що ситуація з великою кількістю ліквідованих банків – це "плоди безвідповідальної банківської політики, яка починається ще з 2008 року".

"Якщо ти не можеш повернути гроші вкладникам, або ти витягуєш гроші і рефінансуєш, без будь-якої відповідальності, застави, гарантії повернення, просто розпилюєш гроші, а потім ідеш в НАБУ і в’язницю. Або ти ліквідуєш банк, закриваєш забов’язання через Фонд гарантування вкладів, але оздоровлюєш і робиш більш стабільною банківську систему", - додав Порошенко.

За його словами, на сьогоднішній день можна стверджувати, що відбувається макроекономічна стабілізація і ситуація в банківській системі також стабілізується.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!