НАБУ: справа Мартиненка йде "повним ходом"

Четвер, 26 травня 2016, 17:14

Слідчі НАБУ відреагували на заяви адвоката екс-нардепа Ігоря Черезова і запевнили, що в агенції немає "розборок" з приводу розслідувань справи колишнього депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у четвер. 

"Пан Черезов поширив чергову публікацію, в якій повідомляє про "внутрішні розборки в НАБУ" через нібито "брак доказів" у розслідуванні проваджень, асоційованих з його клієнтом", - сказано в тексті.

НАБУ в заяві "заспокоює" Черезова.

Реклама:

"Детективи НАБУ працюють злагоджено і професійно. Жодних "розборок" з приводу розслідувань не відбувається", - повідомляє відомство.

"Які б міфи не розповсюджувалися у ЗМІ та соціальних мережах, правда в тому, що НАБУ немає ніякого "плану посадок" чи навпаки – "списку недоторканих". Відтак, якщо клієнт пана Черезова є чистим перед законом, ані йому, ані його адвокатам немає про що хвилюватися", - йдеться в заяві.

НАБУ повідомило, що детективи зареєстрували перші провадження у справі Мартиненка у ЄРДР 4 грудня 2015 року.

"Отже, з моменту початку розслідувань минуло лише 5 місяців", - йдеться в заяві.

Як писала "Українська правда" у статті "Такі справи: Мартиненко vs НАБУ. Шість місяців потому" в даний час у кримінальних провадженнях, в яких фігурує найближчого соратника екс-прем'єра Арсенія Яценюка, уже:

– отримано понад 100 тимчасових доступів до документів,

– здійснено 49 обшуків,

– допитано понад 120 осіб,

– накладено арешт на 83 рахунки підприємств з ознаками фіктивності,

– скеровано 12 запитів про міжнародну правову допомогу, які на даний час перебувають на виконанні відповідних компетентних органів вказаних країн (Австрія, Великобританія, Чехія, Швейцарія, Латвія, Литва, Казахстан, Таджикистан та Киргизстан).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!