"Роснєфть" вимагає від офшору пов'язаного з Курченком майже 185 мільйонів

Вівторок, 5 квітня 2016, 20:17

"Роснєфть" подала в Арбітражний суд Москви позов про стягнення боргу в розмірі 184,8 млн доларів  із кіпрської компанії Swisspro Capital Ltd, яка в 2013 році отримала кредит від ВТБ в рамках операції з купівлі Одеського нафтопереробного заводу групою Сергія Курченко.

Інформація про позов розміщена в картотеці справ на сайті суду, пише РБК.

Як зазначається, "Роснєфть" вимагає стягнути з відповідача заборгованість за контрактом на поставку сирої нафти від 27 березня 2014 року

"Російська компанія також подала в суд клопотання про арешт грошових коштів на банківських рахунках та іншого майна Swisspro Capital Ltd в розмірі еквівалентному 184,8 млн дол", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Роснєфть" пояснила, що неприйняття забезпечувальних заходів може суттєво ускладнити або зробити неможливим виконання прийнятого судом рішення і заподіяти заявникові значної шкоди, вказується в матеріалах.

Нагадаємо, компанія Swisspro Capital Ltd була позичальником за кредитом в 370 млн дол, який ВТБ видав у 2013 році для покупки Одеського НПЗ групою "ВЕТЕК" українського бізнесмена Сергія Курченко у "ЛУКОЙЛа", писала газета "Коммерсант" в березні 2014 року.

Джерела газети говорили, що, коли Курченко зрозумів, що не зможе погасити кредит, Одеський НПЗ перейшов під контроль ВТБ і може бути проданий "Роснєфті".

Про операцію Курченко домовлявся з главою "Роснєфті" Ігорем Сєчіним на зустрічі в Москві, угоду передбачалося зарахувати як погашення боргу "ВЕТЕК" перед російською держкомпанією, розповідали джерела видання.

Представник "Роснєфти" Михайло Леонтьєв повідомив, що вперше чує про позов.

Він також повідомив, що не володіє інформацією про перехід Одеського НПЗ під контроль "Роснєфти".

Раніше Генеральна прокуратура України оголосила підозру Курченку за спільне з іншими особами розкрадання майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування" та оголосила його у розшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: