Мінекономіки: Експортне агентство може запрацювати з наступного року

Вівторок, 26 квітня 2016, 18:12

В уряді сподіваються, що експортно-страхове агентство може запрацювати лише в другій половині наступного року.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявила торговельний представник України Наталія Микольська.

"Ви знаєте про нинішню бюджетну ситуацію, а також про вимоги МВФ щодо контролю над видатками. В такій ситуації говорити про експортно-кредитне агентство поки не доводиться. Наразі ми розробляємо стратегію експортно-страхового агентства і сподіваємося, що якщо в бюджеті будуть закладені гроші, то воно зможе запрацювати у 2017 році", - відзначила вона.

За словами Микольської, експортно-страхове агентство буде займатися страхування та перестрахування ризиків українських експортерів.

Реклама:

"Раніше ми розраховували, що таке агентство потребує біля 200 млн грн, але за нинішнім курсом скоріше за все воно потребуватиме 250-300 млн грн. Ці гроші мають бути надані протягом 2 років двома траншами", - зауважила вона.

"За умови, якщо в бюджеті 2017 року буде закладена половина суми, агентство може запрацювати у другій половині 2017 року", - наголосила Микольська.

"Ми розглядаємо можливість перетворення поступового цього агентства в експортно-кредитне - таке, яке буде займатися і кредитною підтримкою експортерів. Але таке перетворення, ймовірно, можливе лише після закінчення нашої програми з МВФ", - підкреслила Микольська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!