Fitch: Середня ціна імпорту газу для "Нафтогазу" буде нижче 200 доларів

Понеділок, 25 квітня 2016, 10:13

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує, що в 2016 році середня ціна імпортного природного газу для НАК "Нафтогаз України" буде нижче 200 доларів за тис. куб. м.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передають Українські Новини.

"Падіння цін на природний газ в Європі і диверсифікації поставок привели до зниження цін на імпорт для "Нафтогазу", що допомогло скоротити поточний дефіцит. У 4 кварталі 2015 середня ціна імпортовано газу для "Нафтогазу" впала до 228 доларів за тис. куб. м в порівнянні з 360 доларів за тис. куб. м в 4 кварталі 2014 (-37% в річному численні). Ми очікуємо, що для "Нафтогазу" середня ціна імпорту не перевищить 200 доларів за тис. куб. м в 2016 році", - йдеться в повідомленні.

Європейські ціни на природний газ в значній мірі обумовлені динамікою цін на нафту, хоча частка традиційних, пов'язаних з нафтовими котируваннями, контрактів в останні роки скоротилася.

Реклама:

Fitch відзначає, що в подальшому ціни на природний газ, ймовірно, будуть рости, оскільки прогнозується позитивна динаміка зростання цін на нафту.

Добова пропускна здатність імпорту газу з Європи становить 58 млн куб. м на добу, що технічно дозволяє Україні покрити свої потреби в імпорті газу.

Як повідомлялося, в 2015 році Україна імпортувала природний газ з країн Європи за середньою ціною 274,25 доларів за тис. куб. м, а з Росії - по 273,16 доларів  за тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: