Нафта дешевшає на тлі фіксації інвесторами прибутку

Понеділок, 25 квітня 2016, 09:06

Світові ціни на нафту знижуються в межах 1-1,5% після значного зростання минулого тижня, оскільки інвестори вирішили зафіксувати прибуток.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.40 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,13% - до 44,56 долара за барель, червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,44%, до 43,10 долара за барель.

Минулого тижня зростання цін сприяли статистичні дані, які свідчать про незначне зростання запасів сировини в США і скорочення числа бурових установок, а також ослаблення американської валюти.

Реклама:

Так, згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 15 квітня, зросли на 2,1 мільйона барелів, до 538,6 мільйона барелів, при прогнозах зростання на 2,4 мільйона барелів.

Американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes повідомила, що за підсумками що завершився 22 квітня  число бурових установок в США скоротилося на 9 одиниць, або на 2,05%, і склало 431 одиниць.

У річному вираженні показник знизився на 501 одиницю, або на 53,7%.

Американська валюта, яка ослабла, також сприяла позитивній динаміці на нафтовому ринку, оскільки ціни на нафту прив'язані до долара, і більш слабкий долар робить нафтопродукти дешевше для власників іноземних валют.

Завдяки цим факторам ціни на нафту минулого тижня піднялися до максимальних значень 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!