Мозамбік намагався приховати від МВФ зовнішній борг на 1 мільярд доларів

Неділя, 24 квітня 2016, 11:53

Уряд Мозамбіку приховав на переговорах з Міжнародним валютним фондом наявність зовнішнього боргу в розмірі 1 мільярд доларів і тільки зараз розкрив цей факт перед міжнародними експертами.

Про це повідомив в суботу глава місії МВФ в Мозамбіку Мішель Лазар за підсумками переговорів керівництва Фонду з владою африканської країни, передає ТАСС.

Він зазначив, що директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард і прем'єр-міністр Мозамбіку Карлуш Агоштинью ду Розаріу провели нещодавно зустріч і після цього експерти міжнародної організації приступили до інтенсивних консультацій з Мозамбикским Міністерством фінансів.

"Влада Мозамбіку визнала, що раніше не повідомляла Фонду про наявність зовнішнього боргу на суму понад 1 млрд доларів, отриманих під гарантії уряду", - зазначив Лазар.

Реклама:

За його словами, повідомлення влади Мозамбіку "є важливим кроком на шляху відновлення взаємної довіри" з МВФ, який продовжить працювати з урядом цієї країни з метою підтримки її економіки.

Експерти Міжнародного валютного фонду мають намір проаналізувати, які наслідки для макроекономічної ситуації і фінансової стабільності Мозамбіку матиме настільки великий зовнішній борг.

ВВП Мозамбіку оцінюється приблизно в 16 млрд доларів. Населення цієї країни, розташованої на південно-сході Африки, становить 27 млн чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: