Суд вирішив стягнути з "Креатива" 500 мільйонів на користь "Ощадбанку"

Четвер, 14 квітня 2016, 14:59

Госпсуд Кіровоградської області вирішив стягнути з ПАТ "Креатив", що входить до складу одного з найбільших вітчизняних виробників масложирової продукції промислової групи "Креатив" 0,5 млрд гривень на користь "Ощадбанку".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Ощадбанку", передають Українські Новини.

13 квітня рішенням суду Кіровоградської області в повному обсязі задоволено другий позов "Ощадбанку" про стягнення з компанії "Креатив" заборгованості в розмірі 16,7 мільйонів доларів, 1,2 млн євро і 72,6 млн гривень, що в сумі становить понад півмільярда гривень .

28 березня 2016 року рішенням суду Кіровоградської області в повному обсязі задоволено перший позов "Ощадбанку" про стягнення з "Креативу" заборгованості в розмірі 22,07 млн доларів і 128,31 млн гривень.

Реклама:

Таким чином, в цілому на користь державного банку стягнуто вже більше 1 млрд гривень.

На розгляді в судах загальної юрисдикції знаходяться ще 10 позовів "Ощадбанку" до юридичних і фізичних осіб про стягнення боргів "Креативу".

Раніше одним з позовів банку накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно одного з колишніх топ-менеджерів компанії Максима Березкіна, який є поручителем по боргах компанії на суму понад 25 млн доларів.

Як повідомлялося, Національний банк стурбований загальною заборгованістю ПрАТ "Креатив" перед українськими та міжнародними банками в розмірі 630 млн доларів.

Нагадаємо, 9 березня Господарський суд Києва вирішив стягнути 380,712 млн гривень з ПрАТ "Креатив", що входить до складу одного з найбільших вітчизняних виробників масложирової продукції промислової групи "Креатив" за позовом "ВТБ Банку

Як повідомлялося, Національний банк стурбований загальною заборгованістю "Креативу" перед українськими та міжнародними банками в розмірі 630 млн доларів.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грн ПАТ "Креатив" за позовом "ВТБ Банку".

Група "Креатив" - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!