Працівникам Одеської митниці піднімуть зарплати за рахунок платних послуг

Четвер, 14 квітня 2016, 11:19

Згідно з законопроектом реформування Одеської митниці, працівники відомства отримуватимуть вищу заробітну плату за рахунок надання платних послуг бізнесу.

Проект закону презентувала керівник відомства Юлія Марушевська під час засідання Комітету з запобігання та протидії у Верховній Раді.

Згідно з проектом закону, митні офіцери надаватимуть платні послуги бізнесу. Кошти за ці послуги формуватимуть фонд винагород, які будуть спрямовані на виплату зарплати працівникам.

"При середній зарплаті в 3 тисячі гривень, митний інспектор живе на грані виживання, а держава ніколи не зможе побороти корупцію з таким ставленням до працівника. Саме тому ми пропонуємо, щоб працівники митниці надавали сервіс, за який отримували кошти", - пояснила Марушевська.

Реклама:

Законопроект також передбачає передання функцій служб контролю митниці та організацію Єдиного вікна.

"Митниця має бути єдиною інстанцією, яка відповідає за тривалість та якість митного оформлення вантажів. Ми пропонуємо, щоб до складу митниці входили спеціалісти ветеринарного, санітарного, екологічного контролю, які зможуть видавати потрібні документи без затримок", - сказала керівник Одеської митниці.

"Сьогодні митниця може швидко зробити свою роботу, але процес гальмується процедурами в різних службах. Саме тому так важливий формат Єдиного вікна", - пояснила вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: