У Франції почалося офіційне розслідування щодо Volkswagen

Середа, 9 березня 2016, 17:54

Прокуратура Парижа розпочала формальне розслідування відносно Volkswagen і маніпуляцій з датчиками складу вихлопів в автомобілях з дизельними двигунами.

Про це пишуть "Ведомости".

Розслідування ведеться за статтею про шахрайство з обтяжуючими обставинами, покарання за якою передбачає до п'яти років позбавлення волі і штраф до 600 тисяч євро, говорив співрозмовник Reuters в судових колах.

Попереднє розслідування почалося в 2015 році. 8 березня представник прокуратури Наталі Омобоно заявила, що встановлено, що махінації з програмним забезпеченням датчиків екологічності були навмисними, пише ВВС.

Реклама:

У Німеччині розслідування дізельгейта розширилося, і тепер слідчі перевіряють не шістьох, а 17 співробітників VW.

Автовиробник заявив, що допомагає слідству. Компанія проводить і власне розслідування того, що сталося.

Гендиректор VW Маттіас Мюллер попередив співробітників, що дізельгейт завдав "значної і болісної" шкоди репутації компанії і серйозно похитнув її фінансове становище.

За оцінками аналітиків, скандал може коштувати компанії до 50 млрд доларів з урахуванням всіх штрафів, позовів, компенсацій та інших витрат, пише Financial Times.

У вересні 2015 року VW повідомив, що датчики, які фальсифікують ПО були встановлені приблизно на 11 млн дизельних машин.

8 березня Reuters і Financial Times повідомили, що, за їхньою інформацією, страхова компанія Allianz Global Investors, акціонер VW, готова подати позов проти автовиробника в зв'язку з падінням його капіталізації.

8 березня акції VW подешевшали на 4% і коштували 112,3 євро за папір на закриття торгів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: