Іран збільшив експорт нафти до 1,8 мільйона барелів на добу

Середа, 9 березня 2016, 16:07

Обсяг нафти, що експортується Іраном, на даний момент становить 1,8 млн барелів на добу.

Такі дані наводить іранське інформаційне агентство Shana, передає ТАСС.

"Іран наростив експорт нафти до 1,8 млн барелів на добу", - повідомляє агентство з посиланням на керівника "Національної іранської нафтової компанії" Рокнеддіна Джаваді.

Джаваді заявив, що метою на наступний рік (з 21 березня - ред.) є зростання обсягів виробництва нафти до 4 млрд барелів на рік, і додав, що "нарощування експорту нафти продовжиться".

Реклама:

Крім того, за його словами, NIOC необхідно добувати нафту об'ємом 2 млрд барелів на рік для того, щоб здійснити плани щодо розвитку та оптимізації виробництва, підвищення нафтовіддачі пластів і вивчення нових родовищ.

У 2011 році Іран добував 3,6 млн барелів нафти в день і був другим за обсягом видобутку в ОПЕК. А щоденний експорт становив 2,5 млн барелів. Після введення санкцій у 2012 році видобуток впав до 2,7 млн барелів, найнижчого рівня за всі попередні 25 років.

У 2015 році країна щодня видобувала в середньому 2,8 млн барелів. Її експортна квота в ОПЕК в роки санкцій не перевищувала 1 млн барелів на добу. Експорт нафти Ірану збільшився після скасування санкцій з 1 млн барелів у січні до 1,3 млн барелів на добу в лютому.

В середині лютого в Катарі міністри нафти Саудівської Аравії, Катару, Венесуели, що входять в ОПЕК, і міністр енергетики Росії Олександр Новак провели переговори з питань поліпшення цінової ситуації на нафтовому ринку.

Сторони висловили готовність зберегти в середньому в 2016 році видобуток нафти на рівні січня поточного року, якщо інші країни-виробники приєднаються до цієї ініціативи.

Однак Іран зацікавлений у відновленні своєї досанкціоної частки ринку.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: