Фонд держмайна планує провести приватизацію ОПЗ в червні

Середа, 30 березня 2016, 15:21

Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Про це повідомив голова фонду Ігор Білоус виступаючи на Українсько-нідерландському бізнес-форумі в середу, який відбувається в Гаазі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, ми анонсуємо цю операцію в другій половині травня. Разом з інвестиційним банком ми здійснити попередню презентацію потенційним інвесторами та ідентифікували близько десяти покупців - міжнародних компаній, які хочуть взяти участь в аукціоні, який, як ми очікуємо, відбудеться в червні", - сказав він.

Білоус також зазначив, що угода про продаж, яку буде підписано з покупцем, має містити застереження про міжнародний арбітраж.

Реклама:

"Міжнародні інвестори матимуть можливість вирішувати деякі "тупикові" питання в міжнародному арбітражі. Такого ще не було в Україні", - сказав він.

Слідом за ОПЗ, у третьому-четвертому кварталі 2016 року, ФДМ має намір провести аукціони з приватизації шести енергопостачальних компаній, які, за словами голови фонду, будуть особливо цікаві інвесторам на тлі майбутньої лібералізації енергетичного законодавства. Крім того, наприкінці року планується приватизація "Центренерго".

"Підготовка "Центренерго" до приватизації лише розпочалася. Ми зараз лише провадимо переговори зі спонсорами і фінансовими консультантами", - пояснив Білоус.

Загалом, за його даними, поточного року ФДМ планує здійснити приватизацію 45 компаній або підприємств, зокрема 20 великих і 15 середніх розмірів.

Як приклад активу середнього розміру він навів готель у Києві на 374 номери.

"Ми плануємо виставити його на продаж навесні. Я думаю, наступного місяця ми анонсуємо аукціон. Стартову ціну встановлено на рівні близько 13 млн доларів. Це те, що ми оцінюємо як середнє підприємство", - сказав Білоус.

Як повідомлялося, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: