30 міст приносять Uber мільярд доларів на рік - директор

П'ятниця, 25 березня 2016, 15:35

Розробник програми для замовлення таксі Uber Technologies Inc щорічно отримує понад 1 млрд доларів прибутку від діяльності в 30 ключових для себе містах світу і використовує частину цих коштів для фінансування розширення в Китаї.

Про це сказав в інтерв'ю глава компанії Тревіс Каланік, передає Рейтер.

Компанія повідомила в лютому, що щорічно втрачає понад 1 млрд доларів на активному китайському ринку, борючись за клієнтів з великими місцевими гравцями.

За словами Каланіка, ринок Китаю - найбільш напружений для Uber, проте він сприяє виникненню нових ідей, які розповсюджуються компанією на інші ринки, і інвестиції сюди стійкі.

Реклама:

"Якщо взяти 30 наших основних міст, сьогодні вони приносять понад 1 мільярд доларів прибутку щорічно. І цей прибуток збільшується щороку, тому що ми ростемо", - сказав він у четвер на полях форуму в китайському Боао.

"Так що це сприяє стійким інвестиціям в наші зусилля в Китаї", - додав він.

Компанія, що базується в Сан-Франциско, заснована в 2009 році, почала тестувати в Китаї свої нові продукти, наприклад, додаток UberCOMMUTE, що дозволяє шукати попутників, розділяючи вартість поїздки.

"Ключ для (нас в) Китаї - діяти швидко", - сказав Каланік.

"Якщо ми спочатку запустимо продукт в США, а його потім скопіюють в Китаї, ми відстанемо. Так що ми почали орієнтуватися в першу чергу на Китай", - додав він, підкреслюючи запеклу конкуренцію в країні.

У грудні стало відомо, що Uber найближчим часом може вийти на український ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: