Лондонська фондова біржа і Deutsche Boerse оголосили про злиття

Середа, 16 березня 2016, 16:04

Deutsche Boerse і Лондонська фондова біржа (LSE) домовилися про злиття, яке призведе до створення одного з найбільших в світі торговельних майданчиків.

Про це йдеться в повідомленні Deutsche Boerse, передає РБК.

Умови угоди були схвалені наглядовою і керуючою радами німецької біржі.

Згідно з умовами злиття, частка акціонерів LSE в об'єднаній біржі становитиме 45,6%, решта 54,4% припадуть на акціонерів Deutsche Boerse.

Реклама:

Злиття LSE і Deutsche Boerse стане найбільшою угодою між біржовими операторами з 2013 року, коли Intercontinental Exchange (ICE) придбала компанію NYSE Euronext.

Капіталізація біржового об'єднання становить близько 30 млрд доларів, що дозволить об'єднаній компанії стати третьою за величиною біржовою групою після ICE і CME Group (власника товарних бірж в Нью-Йорку і Чикаго).

Виконавчим директором компанії стане гендиректор Deutsche Boerse Карстен Кенгетер. До ради директорів об'єднаної структури увійде рівна кількість менеджерів з LSE і Deutsche Boerse.

Компанію зареєструють в реєстрі британських юридичних осіб. Штаб-квартири компанії будуть розташовуватися в Лондоні і Франкфурті.

Deutsche Boerse і LSE оголосили про те, що ведуть переговори про злиття, ще 23 лютого. До цього, як нагадує Bloomberg, LSE і Deutsche Boerse уже двічі робили спроби об'єднатися - в 2000 і 2005 роках.

На початку березня повідомлялося, що CME Group і ICE вивчають можливості покупки LSE. У той же час агентство відзначало, що CME Group і LSE, швидше за все, відмовляться від цих планів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: