Ціни на нафту знижуються через Китай і надлишкову пропозицію

Вівторок, 2 лютого 2016, 09:33

Ціни на нафту знижуються за рахунок побоювань за економіку Китаю і надлишку нафти на світовому ринку.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,64 долара до 33,60 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,67 долара до 30,95 долара. У понеділок нафта Brent подешевшала на 4,9%, а WTI - на 5,9%.

Падіння цін відображає сумний настрій інвесторів в Азії, сказав головний аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Реклама:

"Фондові ринки знижуються, як і ринок нафти. Це говорить про небажання ризикувати на всіх ринках", - сказав він.

Ціни можуть знову впасти нижче 30 доларів, якщо інвестори втратять надію на угоду Росії з ОПЕК про зниження видобутку, сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак в понеділок обговорив з міністром нафтової промисловості Венесуели Еулохіо дель Піно можливість спільних консультацій між країнами, що входять і не входять в ОПЕК, в найближчому майбутньому.

На думку банку Goldman Sachs, "вкрай малоймовірно", що країни ОПЕК будуть співпрацювати з Росією в питанні скорочення видобутку.

У понеділок ціни впали через те, що індекс PMI виробничого сектора економіки Китаю в січні знизився до трирічного мінімуму, говориться у звіті банку ANZ.

"Зростання поставок теж говорить на користь зниження цін у найближчому майбутньому. Виробництво в ОПЕК минулого місяця зросло до 33,1 мільйона барелів на добу за рахунок повернення Індонезії до складу організації", - йдеться у звіті.

Запаси нафти в США, на думку опитаних Рейтер аналітиків, минулого тижня піднялися на 4,7 мільйона барелів до рекордного рівня 499,6 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!