Ціни на нафту прискорили зростання на новинах з Ірану

Середа, 17 лютого 2016, 20:33

Світові ціни на нафту в середу прискорили своє зростання з 2-3% до 5-6% після виходу повідомлення про заяви міністра нафти Ірану про те, що країна підтримає будь-яку дію з відновлення нафтових цін.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:41 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 5,50% - до 33,94 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 4,92% - до 30,47 долара за барель.

Раніше в ході торгів нафта марок Brent і WTI зростали на 5-6%, досягаючи цінової позначки в 34,28 і 30,83 долара за барель відповідно.

Реклама:

Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела у вівторок домовилися зберегти видобуток нафти в середньому в 2016 році на рівні січня, якщо інші виробники приєднаються до такої ініціативи.

Пізніше міністр нафти Венесуели повідомив, що рішення про замороження підтримали Еквадор, Алжир, Нігерія і Оман. Приєднатися згоден також Кувейт, передало агентство Блумберг.

Іран погодився заморозити видобуток нафти, повідомило агентству Sputnik джерело, близьке до переговорів міністрів нафти Венесуели, Ірану, Іраку і Катару, які пройшли в Тегерані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!