Apple може представити бездротову зарядку в наступному році

П'ятниця, 29 січня 2016, 13:32

Корпорація Apple спільно з партнерами з США та Азії розробляє бездротові зарядні пристрої для мобільних телефонів, яке можуть бути презентовані в 2017 році.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

За словами джерел, Apple вивчає передові технології, які дозволили б iPhone і iPad заряджатися далі від розетки, ніж ті зарядні килимки, які існують зараз.

Компанія також прагне подолати технічні бар'єри, які впливають на втрату потужності на відстані, через що пристрої заряджаються довше, ніж за допомогою проводу, кажуть джерела видання.

Реклама:

Найбільш поширений у світі стандарт бездротової зарядки - Qi, який використовується конкурентами Apple. Він придатний для індукційної передачі енергії на відстань до 4 см. Його апаратура включає в себе пластину передавача і сумісний приймач в гаджеті, що підєднується.

Перші заявки на патенти, що описують технології бездротової зарядки, Apple подавала ще в 2010 році. Тоді компанія описувала в заявці концепцію використання комп'ютерів серії iMac в якості інструменту для бездротової підзарядки на відстані до 1 метра.

Як повідомлялося раніше, у березні цього року компанія планує випустити новий iPhone 5se, iPad Air 3 і серію нових моделей годинників Apple Watch.

Нагадаємо, що раніше Apple оголосила про рекордно повільне зростання продажів з моменту запуску продукту в 2007 році.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!