"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple готується представити iPhone 5se

Понеділок, 25 січня 2016, 10:49

У березні компанія Apple випустить вдосконалений 4-дюймовий iPhone, який отримає приставку не 6c, як передбачалося раніше, а 5se.

Про це пише AIN з посиланням на 9to5Mac.

Новий "яблучний" смартфон зовні буде схожий на iPhone 5s, але в нього помістять внутрішню "начинку", як в iPhone 6.

Швидше за все, в Apple хочуть освіжити свій бестселер, щоб він нормально працював з iOS 9 і подальшими версіями операційної системи.

Реклама:

Букви "s" і "e" у назві новинки, відповідно до трактування головного редактора 9to5Mac Марка Гурмана, будуть позначати "спеціальну" (iPhone5 special edition) або "поліпшену" (iPhone5s enhaced) версію.

Зовнішній вигляд iPhone залишиться "класичним".

 

Усередині буде використовуватися процесор Apple A8 з співпроцесором M8, 8-мегапіксельна основна і 1,2-мегапіксельна фронтальна камери, чіп NFC і вбудований барометр для додатка "Здоров'я" від iPhone 6.

Також iPhone 5se буде підтримувати більш великі панорами і автофокус під час зйомки відео.

Від iPhone 6s березнева новинка отримає функцію Live Photos, Bluetooth 4.2, VoLTE, Wi-Fi 802.11ac і чотири варіанти забарвлення: сріблястий, золотистий, сірий і рожеве золото. Повідомляється, що функції 3D Touch в iPhone 5se не буде.

Передбачається, що після випуску березневої новинки Apple відмовиться від підтримки iPhone 5 і надалі буде випускати оновлення прошивки тільки для смартфонів з 64-бітними процесорами (тобто для iPhone 5s і новіше).

Старт продажів iPhone 5se очікується в березні або квітні. Обійдеться такий смартфон в 500-560 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: