ЄС виділить Україні 1,2 мільйона на боротьбу з поліомієлітом

П'ятниця, 22 січня 2016, 15:59

ЄС виділить 1,255 млн євро для підтримки третього раунду вакцинації проти поліомієліту, яка проводиться у співпраці з відповідними міністерствами України, ЮНІСЕФ та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це ЛІГА.net повідомили в прес-службі представництва Євросоюзу в Україні.

Фінансування здійснюється завдяки Службі ЄС з гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ЕСНО).

"Я хвалю спільні зусилля міністерств охорони здоров'я та освіти, які разом з нашими партнерами з ЮНІСЕФ та ВООЗ досягли значних успіхів у вакцинації тисяч дітей проти страшної хвороби", - підкреслив директор з операційної діяльності ЕСНО Жан-Луї де Брувер.

Реклама:

Відзначається, що перші два раунди по вакцинації проти поліомієліту відбулися в листопаді 2015 року - після того, як ВООЗ підтвердила спалах хвороби.

Під час третього раунду, проведення якого координують ЮНІСЕФ та ВООЗ за підтримки співробітників МОЗ та Міносвіти, вакцинацію пройдуть 47 50000 дітей у віці від 0 до 10 років. Вакцини були доставлені в перший тиждень січня в рамках підготовки до останньої вакцинації.

Нагадаємо, наприкінці серпня минулого року ВООЗ підтвердив перші випадки поліомієліту в Україні - першого спалаху деструктивної дитячої хвороби в Європі з 2010 року.

ЄС та інші міжнародні донори надали допомогу Україні для розгортання потужної кампанії з вакцинації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: