Учасники форуму в Давосі радять Україні зосередитися на приватизації

Четвер, 21 січня 2016, 14:55

Учасники Світового економічного форуму в Давосі радять українській владі в 2016 році зосередитися на проведенні прозорої приватизації, дерегуляції та впровадженні високих технологій.

Про це повідомив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

За його словами, в четвер у Давосі відбулася сесія, присвячена Україні, на якій були присутні лідери держав, представники Європейського Союзу, США і керівники транснаціональних компаній, які цікавляться або вже присутні в Україні.

"Від нас потрібне прискорення в багатьох напрямах. Майже всі зазначили, що серед головних реформ на цей рік - приватизація, що обов'язково має бути прозорою", - сказав він.

Реклама:

За словами Абромавичуса, учасники панелі також зазначили, що Україні необхідно провести дерегуляцію, реформувати систему державної служби, яка дасть змогу підвищити рівень зарплат держслужбовцям, а також реформувати правоохоронну систему.

За словами Абромавичуса, нинішній форум у Давосі присвячений індустріальній революції, тому учасники панелі радили українській владі зосередитися також на впровадженні нових технологій, які допоможуть проводити прозорі реформи, подолати корупцію та зробити технологічний прорив.

Раніше Абромавичус повідомив, що Україна залучила у 2015 році 3 млрд доларів інвестицій, незважаючи на агресію на сході країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!