Ціни на нафту зростають за рахунок зниження долара

П'ятниця, 4 грудня 2015, 09:54

Ціни на нафту зростають за рахунок зниження долара проти євро і напередодні наради ОПЕК.

Про це пише Рейтер.

До 8.57 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,16 долара до 44 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,22 долара до 41,3 долара.

3 грудня обидва еталони подорожчали на 3%.

Реклама:

Хоча інтернет-видання Energy Intelligence повідомило з посиланням на високопоставленого чиновника ОПЕК, що Саудівська Аравія запропонує організації знизити видобуток нафти на 1 млн барелів на добу, більшість аналітиків впевнені, що картель на нараді в п'ятницю не прийме рішення про зниження видобутку.

"Я схильний сумніватися, що на цьому етапі ОПЕК зможе сильно вплинути на ціни. Ніколи не знаєш напевно, але я думаю, що країни в районі Перської затоки навряд чи будуть скорочувати виробництво, а поки цього не відбудеться, прогноз не зміниться", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

На думку аналітиків, набагато більший вплив на ринок нададуть повернення в ОПЕК Індонезії та намір Ірану збільшити видобуток як тільки будуть скасовані санкції.

"Є можливість, що ОПЕК навпаки збільшить квоту на 1 млн барелів на добу з урахуванням повернення Індонезії в організацію", - сказала аналітик National Australia Bank Віан Лай.

За розрахунками аналітиків банку, ціни на нафту в першому півріччі 2016 будуть коливатися між 46 і 54 доларами за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!