Ощадбанк заявляє, що "дочка" Сбєрбанку РФ перейменувалася незаконно

Понеділок, 28 грудня 2015, 15:39

ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" не законно перейменовано в ПАТ "Сбербанк".

Про це йдеться у офіційній заяві "Ощадбанку".

"Ощадбанк" заявляє, що на території України він є єдиним законним власником виключних майнових прав на наступні торговельні марки: "Ощадбанк", "Сбербанк", "Oschadbank".

"Державний ощадний банк України вважає, що його права як власника зареєстрованих торговельних марок порушені, та звертається до ПАТ "Сбербанк" (Київ) із вимогою негайно припинити незаконне використання ТМ "Сбербанк" на території України при наданні фінпослуг, оскільки це вводить в оману споживачів та порушує права "Ощадбанку", - йдеться у заяві.

Реклама:

Також "Ощадбанк" вимагає у найкоротші терміни здійснити перейменування ПАТ "Сбербанк" (Київ) з метою припинення порушення виключних майнових прав державного ощадного банку України на ТМ "Сбербанк".

"Державний ощадний банк України як найбільший державний банк, єдиним акціонером якого є держава в особі Кабінету міністрів, планує направити відповідні звернення та заяви до Національного банку України, Антимонопольного комітету України та судових органів", - наголошується у повідомленні.

"Ми переконані, що численні клієнти Ощадбанку, особливо пенсіонери, люди літнього віку, будуть дезорієнтовані зазначеною зміною назви російського Сбербанку", - заявили у банку.

У прес-службі зазначили, що вважають неприпустимим намагання Сбербанку Росії таким незаконним шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу, адже постановою Верховної Ради Росія на офіційному рівні визнана країною-агресором відносно України.

"І від цієї агресії державний ощадний банк України зазнав багатомільярдних збитків та змушений відстоювати свої інтереси, в тому числі в міжнародних судових інстанціях", - йдеться у заяві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: