Китайські діти вчитимуться програмувати з дитинства

Четвер, 19 листопада 2015, 16:12

Китайські батьки все частіше віддають дітей у дошкільні класи програмування.

Про це у своїй статті пише "Bloomberg".

Як відзначає видання, дошкільні класи програмування з'являються по всьому Китаю. Батьки вважають, що даний навик допоможе підвищити перспективи працевлаштування їхніх дітей у цифровому світі.

"Рейнольндс Рен вчить близько 150 пекінських дітей молодшого шкільного віку використовуючи Скретч, візуальну об'єктно-орієнтоване середовище програмування для навчання школярів молодших і середніх класів. У Гонконзі, на курсах First Code Academy, створених Мішель Сан, записалося близько 2500 студентів"- пише Bloomberg.

Реклама:

"Навчання програмуванню наступного покоління, має стати стратегічною метою національного значення", - вважає Ван Джулінь, засновник сайту "kidscode.cn", що поширює навчальну інформацію і курси. "Навіть зараз, більшість китайських програмістів можуть виконувати тільки самі базові завдання і є високий попит на високпрофессіональних програмістів", - додає він.

На думку журналістів видання, заохочення дітей, щоб ті навчилися основам програмування, допоможе Китаю рухатися вгору в технологічному ланцюгу, роблячи більш інноваційне програмне забезпечення та цифрові інструменти, а не виступати в ролі постачальника комп'ютерних компонентів.

"Зараз, "друга економіка світу" відстає за 16 країнами (США та країни Европи), де заклали програмування на національному рівні в шкільних програмах", - пише Bloomberg.

Економычна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!