Міллер очолив рейтинг найдорожчих топ-менеджерів Росії

Четвер, 19 листопада 2015, 12:08

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер вперше очолив рейтинг найдорожчих топ-менеджерів Росії за версією Forbes, опублікований у грудневому номері журналу.

За оцінкою Forbes, винагорода Міллера в 2014 році зросла з 25 млн доларів до 27 млн доларів.

Голова правління ВТБ Андрій Костін, який рік тому очолював рейтинг, посів друге місце. Розмір його винагороди, за оцінкою Forbes, знизився з 37 млн доларів у 2013 році до 21 млн доларів в 2014-му.

Замикає трійку лідерів глава "Роснєфті" Ігор Сєчін. Його винагороду в 2014 році Forbes оцінив в 17,5 млн доларів.

Реклама:

Рік тому Forbes також оцінював винагороду глави "Роснєфті", але не публікував суму через судовий процес за позовом Сечіна до редакції. За даними Forbes, в порівнянні з минулим роком оцінка стану Сечіна знизилася.

За ними в рейтингу йдуть Дмитро Разумов, гендиректор групи "Онексім" Михайла Прохорова, та Іван Стрешинський, глава ради директорів "Металоінвесту" і член ради директорів USM Holdings Алішера Усманова. За оцінкою Forbes, їхня винагорода в 2014 році збереглася на рівні 15 млн доларів.

Шосте місце посідає глава Сбєрбанку Росії Герман Греф, винагороду якого оцінено в 13,5 млн доларів (рік тому - 16 млн доларів).

За ним йде президент АФК "Система" Володимира Євтушенкова Михайло Шамолін. Його винагорода, за оцінкою Forbes, знизилася з 15 млн доларів до 11,6 млн доларів. Наступний в списку - голова правління, генеральний директор ВАТ "Открытие Холдинг" Рубен Аганбегян (11 млн доларів, раніше в рейтинг не входив).

На дев'ятому місці - Володимир Якунін, у серпні залишив посаду глави РЖД. У 2014 році його винагорода скоротилося з 15 млн доларів до 11 млн доларів, підрахував Forbes.

Замикає першу десятку найдорожчих топ-менеджерів екс-президент Банку Москви Михайло Кузоловлєв, з липня очолює правління банку "Російський капітал". Його винагорода, за оцінкою Forbes, знизилася з 17 млн доларів в 2013 році до 9,5 млн доларів в 2014-му.

За оцінкою Forbes, в сукупності 25 учасникам рейтингу в 2014 році виплатили 242 млн доларів - на 17% менше, ніж роком раніше (291 млн доларів). Збільшили сумарну винагороду ключових менеджерів в 2014 році тільки сім компаній, включаючи "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: