НБУ посилить охорону приміщень пунктів обміну валют

Вівторок, 17 листопада 2015, 14:06

Нацбанк має намір встановити окремі вимоги до організації захисту небанківських фінансових установ, які проводять окремі банківські операції.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідний проект постанови НБУ "Про затвердження Правил організації захисту небанківських фінансових установ, які проводять окремі банківські операції" оприлюднено на веб-сайті регулятора в понеділок увечері і винесений на обговорення до 17 грудня 2015 року.

Як пояснили в прес-службі регулятора, таким чином з прийняттям цієї постанови для пунктів обміну валют будуть встановлені окремі вимоги з безпеки приміщень.

Реклама:

Згідно з проектом постанови, такі фінустанови до 31 грудня 2016 року зобов'язані вжити заходів для поетапного щоквартального приведення технічного стану та організації охорони приміщень відповідно до правил.

При цьому зазначені вимоги є мінімальними.

Проектом постанови встановлюються вимоги обов'язкового використання сертифікованих конструкцій для обладнання робочого місця касира, банківського устаткування, оснащення приміщень сертифікованою системою тривожної сигналізації, а також вимоги до сховища і захисту доступу до нього.

"Документ розроблено з метою забезпечення небанківськими фінустановами захисту здоров'я та життя співробітників, належних умов збереження готівки та інших цінностей", - наголошується в повідомленні НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!