Золото дешевшає перед публікацією протоколів засідання ФРС

Четвер, 8 жовтня 2015, 13:54

Вартість золота в четвер демонструє негативну динаміку перед тим, як ФРС США опублікує протоколи свого вересневого засідання.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:19 грудневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дешевшав на 5,3 долара, або на 0,46% - до 1144,9 долара за тройську унцію. Вартість грудневого ф'ючерсу на срібло знижувалася на 2,63% - до 15,67 долара за унцію.

У четвер американський Федрезерв оприлюднить деталі свого вересневого засідання, на якому було вирішено зберегти базову ставку на мінімальному рівні.

Реклама:

Інвестори сподіваються, що протоколи допоможуть прояснити позицію американського регулятора і перспективи його подальшої кредитно-грошової політики.

Крім того, тиск на вартість дорогоцінного металу робить той факт, що фондові майданчики Китаю відкрилися в четвер після тижневих свят, і китайські інвестори продають метал для фіксації прибутку.

"Ми спостерігаємо деяку фіксацію прибутку з боку китайських інвесторів як на ринку золота, так і срібла, оскільки обидва метали піднялися в ціні", - наводить агентство Рейтер думку трейдера ринку дорогоцінних металів в Сіднеї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: