Глава ОПЕК заявив, що для нафтової галузі "кращі дні ще попереду"

Понеділок, 12 жовтня 2015, 10:05

Попит на нафту буде рости, у той час як постачання сировини з країн, що не входять в ОПЕК, скоротиться.

Про це заявив генеральний секретар ОПЕК Абдалла Салем аль-Бадрі, виступаючи на конференції в столиці Кувейту в неділю, пише "Інтерфакс".

Листопадові ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 в понеділок виросли в ціні на 0,35 долара (0,66%) - до 53 долара за барель. До закриття ринку в п'ятницю вартість ф'ючерсів зменшилася на 0,4 долара (0,75%) - до 52,65 долара за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на 0,38 долара (0,77%) - до 50,01 долара за барель.

Реклама:

За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на 0,2 долара (0,4%), до 49,63 долара за барель.

Для нафтової галузі "кращі дні ще попереду", вважає глава ОПЕК.

За його оцінками, світовий попит на нафту до 2040 року збільшиться до 110 млн барелів на добу (б/д).

"Ми в ОПЕК сподіваємося, що нафтовий ринок стане більш збалансованим в 2016 році, - заявив А.аль-Бадрі. - Останнім часом ми бачимо сигнали скорочення видобутку в деяких з країн, що не входять в ОПЕК, а також збільшення темпів зростання попиту на нафту".

В даний час надлишкова пропозиція нафти на ринку зберігається, і запаси сировини вище середнього рівня за останні п'ять років, зазначив він.

Згідно з оцінками ОПЕК, в даний час видобуток нафти в світі становить приблизно 75 млн б/д, і рідкі вуглеводні додають до запасів ще близько 18 млн б/д.

За словами глави кувейтської державної нафтокомпанії Kuwait National Petroleum Мохаммеда Газі аль-Мутаірі, розрив між поставками нафти на світовий ринок і попитом може зійти нанівець в третьому кварталі 2016 року.

Тим часом головний виконавчий директор BP Plc Боб Дадлі, виступаючи на цій же конференції, зазначив, що буде потрібно час для того, щоб збалансувати попит і пропозицію на нафтовому ринку.

Згідно з його прогнозом, світовий попит на енергоносії збільшиться на третину протягом наступних двох десятиліть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!