У США можуть заборонити експлуатацію продукції Volkswagen

Понеділок, 12 жовтня 2015, 08:57

Каліфорнійська рада з повітряних ресурсів (CARB) висунула ультиматум німецькому автоконцернові Volkswagen.

Про це заявила голова CARB Мері Ніколс, пише DW.

За її словами, у VW є час до 20 листопада 2015 року, щоб надати план із дообладнання автомобілів, довкола яких зчинився"вихлопний" скандал.

Інакше CARB може розглянути можливість заборони експлуатації автомобілів Volkswagen, передає інформагенція Reuters у п’ятницю, 9 жовтня.

Реклама:

Ніколс також оголосила про додаткові перевірки автівок інших виробників.

Представник американського Агентства з охорони довкілля (EPA) 8 жовтня під час слухань у Конгресі США заявив, що найближчими тижнями можна розраховувати на появу попередніх варіантів вирішення питання.

При цьому керівник американського офісу Volkswagen Міхаель Горн зазначив, що швидкого розв’язання проблеми чекати не варто. За його словами, воно триватиме не менше двох років.

Раніше німецький автогігант заявив, що в січні 2016 року розпочне відкликання автомобілів із маніпулятивним програмним забезпеченням.

Нагадаємо, раніше американське агентство охорони довкілля повідомило, що виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf та Passat пристрій, який включає фільтри під час тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і виключає їх при звичайній експлуатації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: