Директор VW вибачився перед Конгресом США за "дизельний" скандал

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 09:02

Директор американського представництва німецької компанії Volkswagen Майкл Горн вибачився перед Конгресом США за коригування компанією тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопах авто та заявив, що шокований масштабами шахрайства.

Про це пише "Укрінформ" з посиланням на ВВС.

За його словами, рішення встановити у автомобілі спеціальні пристрої, що мали обдурити тести на шкідливі речовини у вихлопах, приймали окремі програмні інженери, а не дирекція компанії.

 "Я так розумію, це були кілька програмних інженерів, які зробили це", - сказав він під час виступу у Палаті представників, зазначивши, що трьох працівників Volkswagen уже відсторонили у зв'язку зі скандалом.

Реклама:

Тим часом, як повідомляє ТАСС, влада Техасу подала до федерального суду округу Тревіс позов проти Volkswagen за звинуваченням у порушенні норм екології.

Як заявили в прокуратурі, дії Volkswagen порушили закони штату про захист прав споживачів і являють собою випадок недобросовісної конкуренції, забороненої в Техасі.

У зв'язку з цим влада штату просять суд розглянути можливість накладення на автогіганта грошового штрафу та стягнення з нього компенсацій. Про які саме суми може йти мова, поки не ясно.

Як повідомлялося, американське агентство охорони довкілля повідомило, що виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf та Passat пристрій, який включає фільтри під час тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і виключає їх при звичайній експлуатації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: