Ціни на золото близькі до тритижневого мінімуму

Середа, 9 вересня 2015, 15:07

Ціни на золото близькі до тритижневого мінімуму на тлі зростання акцій і курсу долара і напередодні наради ФРС, на якій вирішуватиметься питання щодо підвищення відсоткових ставок.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.120,38 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.121,4 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подешевшали на 1,2 долара до 1.119,80 долара за унцію.

Ринок чекає підсумків наради ФРС 16-17 вересня, на якій центробанк може вперше за 10 років підняти відсоткові ставки. З початку року золото подешевшало на 5%, тому що підвищення ставок зробить менш вигідними інвестиції в золото, що не приносить процентний дохід.

Реклама:

"Ще є шанс на підвищення ставок у вересні, яке буде несприятливим для золота", - сказав аналітик Citi Девід Уїлсон.

Аналітики відзначають, що, незважаючи на нещодавнє падіння китайського фондового ринку, попит на золото як низькоризикований актив підвищився лише незначно, а це говорить про те, що ринок золота залежить в першу чергу від рішення ФРС.

"Учасники ринку будуть поводитися стримано напередодні наради ФРС наступного тижня, тому ми навряд чи побачимо різкі коливання котирувань в ту або іншу сторону", - йдеться у звіті Commerzbank.

Націнки на Шанхайській біржі золота в середу піднялися до 5 доларів за унцію з 4 доларів минулого тижня, але в Індії, яка займає друге місце в світі після Китаю по споживанню золота, воно вперше з липня коштує дешевше світового еталона.

Срібло торгувалося по 14,74 долара за унцію в порівнянні з 14,81 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 998,99 долара проти 1.002,85 долара, і паладій - 583,22 долара проти 584,15 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: