МАГАТЕ знизило прогноз зростання ядерної енергетики у світі

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:55

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) знизило свій довгостроковий прогноз зростання ядерної енергетики у світі на кілька процентних пунктів, що є наслідком низьких цін на природний газ та фінансової кризи.

Про це повідомляє МАГАТЕ у вівторок, передають "РИА Новости".

Якщо торік МАГАТЕ прогнозувало, що світові потужності ядерної енергетики виростуть до 2030 року мінімум на 7,7% і максимум на 88%, то в цьому році відповідні прогнози зростання змінилися на нижню позначку в 2,4% і верхню в 68%, йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що велика різниця між прогнозованим максимальним і мінімальним рівнем зростання пояснюється невизначеністю, пов'язаною з енергетичною політикою, поновленням ліцензій, виходом реакторів з ладу і будівництвом нових.

Реклама:

Нижня межа є "консервативною але вірогідною" оцінкою з урахуванням сьогоднішнього стану ринку і технологій при мінімальній зміні політики в галузі ядерних технологій. Верхня припускає, що нинішнє зростання потреби в енергії в Азії триватиме при зміні глобальної стратегії відношення до ядерної енергії як засобу боротьби зі зміною клімату.

У короткостроковій перспективі кілька факторів будуть впливати на затримку введення в дію нових реакторів.

"Ці чинники включають низькі ціни на природний газ, субсидовані поновлювані джерела енергії і глобальну фінансову кризу, що створюють перешкоди для капіталомістких проектів", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: