МінАПК відслідковуватиме кримську контрабанду в українській торговельній мережі

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:38

У Міністерстві аграрної політики України створено робочу групу, яка відстежуватиме наявність контрабандної кримської продукції в українській торговельній мережі.

Про це повідомив колишній міністр курортів і туризму Криму, нині радник міністра аграрної політики і продовольства України Олександр Лієв, пишуть "Крим.Реаліі".

"Хоча торговельні зв'язки з "острівними" підприємствами офіційно неможливі, деякі українські мережі, як і раніше, працюють на непідконтрольній території, а в українських магазинах і супермаркетах, ні-ні, та й трапляються продукти та алкогольні напої з кримським маркуванням. Більшість цієї продукції - контрабанда і контрафакт. Значить, ніякого контролю за якістю, технологією виробництва і жодної гарантії безпеки", - написав він у Фейсбуці.

Лієв закликав повідомляти про факти незаконних поставок продукції з Криму, зазначивши, що в даному випадку - це не підтримка кримчан, а ризик власним здоров'ям.

Реклама:

Після анексії Криму Росією Україна і країни Заходу ввели економічні санкції до країни-агресору.

У вівторок, 8 вересня, лідери кримських татар Мустафа Джемілєв і глава Меджлісу Рефат Чубаров ініціювали акцію з блокування ввезення українських товарів на територію анексованого Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: