Голова "Лукойлу" вірить, що ціна на нафту зросте до 90 доларів

Понеділок, 14 вересня 2015, 16:28

Голова російського "Лукойлу" Вагіт Алекперов заявив, що ціни на нафту в перспективі зростуть до 65-90 доларів за барель.

Про це він заявив журналістам, передає "Інтерфакс".

"Я впевнений, в тому, що ціни вийдуть на параметр, який дозволить нам зберігати інвестиції. Це десь від 65 до 90 доларів, що дозволить, у тому числі і досліджувати глибоководдя, Арктику, тобто потенційно перспективні провінції, які можуть підтримати видобуток нафти на глобальному світовому ринку", - сказав він.

Алекперов підкреслив, що об'єктивна ціна на нафту повинна не тільки відображати собівартість її видобутку, але і дозволяти інвестувати в нові проекти.

Реклама:

"Зрозуміло, ціна буде об'єктивно відображати не тільки собівартість видобутку нафти, але й ті економічні параметри, на які розраховують інвестори. Ми повинні працювати саме на 12-16% рентабельності для того, щоб формувати інвестиційні фонди, вкладати в нові родовища", - сказав він.

Нагадаємо, в понеділок станом на 07.37 вартість жовтневих ф'ючерсів на WTI опускалася на 0,25% - до 44,52 долара за барель, а на Brent - на 0,65%, до 48,72 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: