Думка експерта: Рубль впаде нижче 100 за долар, якщо нафта подешевшає до 30

Четвер, 20 серпня 2015, 11:39

Російський рубль впаде нижче 100 рублів за долар при ціні на нафту 30-32 долара за барель.

Про це у своєму блозі написав керуючий партнер інвестиційної компанії СapitalTimes Ерік Найман.

"Ціни на нафту в середу впали ще на 4% після даних про несподіване зростання запасів у США. Ринок залишається під серйозним тиском надлишкової пропозиції, кінця і краю якій поки не видно", - зазначив Найман.

За його словами, багато хто чекає, що пропозиція почне скорочуватися тільки після досягнення цінами на нафту 30-32 долара за барель, мінімумів кризового 2008 року.

Реклама:

"Зниження до цієї позначки і є зараз метою ринку. До слова, російський рубль при такій ціни нафти повинен коштувати близько 100 рублів за долар. І тут немає нічого політичного - тільки ціни на нафту", - заявив експерт.

"Просто якби не "Кримнаш", то росіяни в своїх економічних бідах зараз звинувачували б не США-Захід-Україну, а своїх правителів", - вважає Найман.

Він також зазначив, що підтримка президента Путіна напередодні анексії Криму була на мінімумах, навіть при тих цінах на нафту.

"Ну а зараз була б "нижче плінтуса". Саме тому "Кримнаш" в першу чергу спрямований на спробу "кремлівських" утриматися при владі", - підсумував експерт.

Раніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що ціни на нафту можуть впасти до 30-40 доларів за барель.

Як повідомлялося, у четвер вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,57% - до 46,89 долара за барель.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 0,75% - до 40,96 долара за барель.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: