Нацбанк дозволив легалізуватися власникам чотирьох банків

Четвер, 9 липня 2015, 10:26

За півроку Національний банк виявив реальних власників банків "Юнекс", "Укрінбанк", "Михайлівський", "Радикал" і дозволив їм легалізувати їх статус контролерів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Леонід Антоненко.

"За півроку боротьби з футбольними командами НБУ виявив реальних власників і дозволив їм легалізувати їх статус контролерів в чотирьох банках: Вадиму Новинському - в банку "Юнекс"; Володимиру Клименко - в "Укрінбанку"; Віктору Поліщуку - в банку "Михайлівський" і Максиму Шпаку - в банку "Радикал", - повідомив Антоненко.

Формула первого полугодия: 3+2+4-37. Нацбанк позволил установить контроль над 9 банками и отклонил 37 заявлений на покуп...

Реклама:
Posted by Leonid Antonenko on 8 Июль 2015 г.

Він також зазначив, що Нацбанк відмовив тридцяти семи особам, які хотіли отримати дозволи на встановлення контролю в банках.

"У 35 з 37 випадків претендували на купівлю банків, оголошених неплатоспроможними. Причини відмов: заявники не відкривали своїх бенефіціарних власників або не змогли підтвердити їх задовільний майновий стан", - написав Антоненко.

"Нацбанк не бачить сенсу дозволяти викуповувати тонучі банки людям, щодо яких є сумніви в їх фінансовій надійності. Тим більше компаніям, які не розкривають своїх бенефіцірів", - підсумував чиновник.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: