На Одещині з початку року завели 29 справ на посадовців ДФС

Четвер, 16 липня 2015, 11:46

У Одеській області з початку року розпочато 29 кримінальних проваджень стосовно посадових осіб Державної фіскальної служби.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Зокрема, у ході проведення слідчих дій по кримінальному провадженню співробітниками управління власної безпеки Головного управління ДФС в Одеській області  спільно з прокуратурою Одеської області на початку квітня 2015 року затримано на "гарячому" начальника управління однієї з державних податкових інспекцій в Одеській області.

"Посадова особа вимагала та отримала від директора підприємства неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч гривень за позитивне вирішення питання щодо внесення підприємства до Реєстру платників податку на додану вартість та видачу свідоцтва платника ПДВ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, за результатами досудового розслідування посадовця повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, відповідальність за який передбачено КК України за ч. 3 ст. 368 КК України, а саме - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

"У лютому поточного року працівниками власної безпеки ДФС було викрито факт вчинення кримінального злочину за ст. 368 КК України: начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у Біляївському районі Одеської області вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень", - повідомляє прес-служба.

Так, за результатами документальної перевірки фізичної особи - підприємця по акту повинно  бути донараховано понад 80 тисяч гривень, які мали надійти до бюджету. Але держслужбовець вирішив домовитись з суб’єктом господарювання за багато меншу суму та поповнити свій особистий бюджет.

"Досудове розслідування закінчено, дане кримінальне провадження направлено на розгляд суду, де буде прийнято рішення щодо подальшої долі колишнього податківця", - йдеться у прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!