Мінсоцполітики втратило 15 мільйонів на закупівлях харчів

Четвер, 16 липня 2015, 09:32

Держфінінспеція знайшла порушень на 15,03 млн гривень на закупівлях Міністерства соціальної політики послуг з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи у 2014 році.

Про це йдеться у постанові Окружного адмінсуду Києва, передають "Наші гроші".

ДФІ виявила завищення в актах надання послуг, а також ненадання послуг при тому, що Мінсоцполітики їх оплачувало.

Зокрема, ТОВ "Візит" у травні 2014 року не організувало харчування дітей у 107 навчальних закладах. Однак всупереч договору та чинному законодавству Мінсоцполітики не стягнуло з фірми "Візит" 13,24 млн гривень штрафних санкцій.

Реклама:

TOB "Готельно-ресторанний комплекс "Ріко" аналогічно не надав у травні 2014 року послуги харчування дітей на 578 тисяч гривень, а гроші йому було сплачено.

Мінсоцполітики намагалося скасувати через суд вимогу ДФІ про усунення порушень, але у позові йому відмовили.

Суд зазначив, що вимога ДФІ стосується усунення порушень лише в частині допущених порушень законодавства, але не примусового стягнення збитків. Такі збитки відшкодовуються у добровільному порядку або за зверненням ДФІ до суду з відповідним позовом.

В адмінсуді може оскаржуватися тільки рішення, що породжує права чи обов’язки для позивача. Інспекція у своїй вимозі вказала на розмір збитків.

Правильність їх обчислення перевіряє суд, який розглядає цей позов за звернення ДФІ, а не підконтрольної установи про визнання вимоги протиправною. Відтак суд у позові Мінсоцполітики повністю відмовив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: