Думка експерта: Україна може повернутись на фінансові ринки вже до 2018 року

Середа, 13 травня 2015, 10:46

Досягнення угоди з кредиторами щодо реструктуризації державного боргу найближчими місяцями сприятиме поверненню України  на зовнішні ринки кредитування до 2018 року.

Таку думку висловив народний депутат, голова підкомітету з питань державного боргу та фінансування державного бюджету Андрій Гордєєв.

"Уряд має докласти всіх зусиль, щоб домовитись з кредиторами вже найближчими місяцями. Зважаючи на складний процес переговорів, зробити це до наступного візиту МВФ в кінці травня буде непросто. Проте сьогодні є кілька позитивних сигналів, що свідчать про готовність інвесторів йти на поступки", - зазначив він.

Депутат нагадує, що минулого місяця інвестори погодилися відкласти погашення боргів за євробондами "Укрексімбанку"  на три місяці.

Реклама:

Крім цього, на користь України говорить наявність сильного міжнародного табору кредиторів на чолі з Franklin Templeton, а також підтримка з боку Міжнародного валютного фонду, - впевнений Гордєєв.

Голова профільного підкомітету зауважив, що МВФ вже висловив бажання допомогти Уряду в реструктуризації боргів.

"Успішна реструктуризація дозволить Україні повернутись на зовнішні ринки кредитування вже до 2018 року. Завдяки низьким цінам вони сьогодні  досить сприятливі для держав.  Вже сьогодні ми бачимо повернення на ринки кредитування навіть країн, що недавно потерпали від економічних криз", - підсумував він. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!