Банк Morgan Stanley продав нафтовий бізнес більш ніж за мільярд доларів

Вівторок, 12 травня 2015, 09:58

Американський банк Morgan Stanley домовився про продаж підрозділів торгових операцій з нафтою торговому дому Castleton Commodities International LLC, підписавши зобов'язуючу угоду.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на The Wall Street Journal.

Умови угоди, в результаті якої Morgan Stanley перестане входити до числа найбільших світових нафтотрейдерів, не розкриваються.

Morgan Stanley зазначив лише, що угода не є для нього істотною. Проте поінформовані джерела повідомили виданню, що обговорювана ціна знаходилася в діапазоні від 1 млрд до 1,5 млрд доларів.

Реклама:

Як очікується, продаж буде завершена в другій половині 2015 року, сторонам необхідно отримати схвалення регуляторів США та Євросоюзу.

Раніше спроби Morgan Stanley продати актив іноземним покупцям двічі зривалися. У тому числі не відбулася операція з російської НК "Роснефть". На актив претендували також KKR, Macquarie та інші потенційні покупці.

За Castleton Commodities International, штаб-квартира якого знаходиться в штаті Коннектикут, стоїть ціла група інвесторів, включаючи відомих керівників хедж-фондів Пола Тюдора Джонса і Гленна Дубина.

Торговий дім отримає контракти і товарні запаси підрозділи Morgan Stanley, а також команду з приблизно сотні трейдерів. З урахуванням адміністративного персоналу в Castleton Commodities перейде близько 200 співробітників банку.

Morgan Stanley торгував нафтою з 1980 року і мав у своєму розпорядженні найбільш значні фізичні запаси палива на Уолл-стріт.

Проте останнім часом обсяг операцій різко скоротився: у доповіді Сенату США в 2014 році відзначалося, що раніше банк фрахтував до 100 танкерів на місяць, а в минулому році - 10-15.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: