Фірташ хоче побудувати новий ГЗК

Четвер, 9 квітня 2015, 19:32

Титановий бізнес Group DF запускає проект з будівництва нового гірничо-збагачувального комбінату - Стремигородського ГЗК.

Про це йдеться у прес-релізі Group DF.

Як наголошується, реалізація проекту дозволить переробляти близько 4 млн тонн руди на рік.

"На збагачувальній фабриці планується виробляти не менше 500 тисяч тонн (на рік) ільменітового (42%) концентрату і близько 150-200 тисяч тонн апатитового (39%) концентрату", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

"На другому етапі реалізації проекту виробництво готової продукції - ільменітового концентрату - може бути збільшено до 1 млн тонн на рік, а апатитового концентрату - до 0,5 млн тонн", - заявили в прес-службі.

Також зазначається, що введення в експлуатацію Стремигородського ГЗК дозволить збільшити потужність і продуктивність діючих підприємств Group DF з видобутку титанової руди і дасть можливість забезпечити поставки сировини на інші підприємства титанового бізнесу Групи - ЗТМК, Ukrainian Chemical Products (попередня назва - ПАТ "Кримський титан".

Нагадаємо, "Кримський титан" знаходиться на окупованій Росією території, разом з тим поставки сировини на підприємство тривають з континентальної частини України.

Як відомо, власником компаній Group DF є бізнесмен Дмитро Фірташ.

Наразі слідчі з США домагаються його екстрадиції і хочуть відправити за грати. В Австрії, де він перебуває, його було затримано, але звільнено під заставу в 155 мільйонів доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!