Суд змусив залізничників викупити у "прокладки" часів Януковича машину

Четвер, 9 квітня 2015, 13:27

ДП "Придніпровська залізниця" за рішенням суду зобов’язане достроково викупити у ТОВ "Прем’єр Лізинг" машину за 144,27 млн гривень.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Дніпропетровської області від 27 березня, пишуть "Наші гроші".

Як повідомляється, договір лізингу уклали 28 грудня 2012 року щодо машини щебенеочисної RM-80 UHR.

За договором вартість машини становить 58,3 млн грн. Договір мав діяти до кінця 2020 року.

Реклама:

"Прем’єр Лізинг" звернулося до суду щодо розірвання цього договору і дострокового викупу машини Придніпровською залізницею, оскільки остання вчасно не сплачувала лізингові платежі. Станом на час подання позову було сплачено 19,64 млн грн.

Суд позовні вимоги задовольнив і визначив викупну вартість у розмірі 144,27 млн грн. Ця сума розрахована, згідно з умовами договору, у якому в тому числі була врахована зміна офіційного курсу долара. У даному випадку взято курс станом на 27.02.2014 - 30,01 грн/дол. і курс станом на 31.12.2012 - 7,99 грн/дол.

"Прем’єр Лізинг" застосував коефіцієнт коригування на курс долара, оскільки це передбачено договором, а крім того він брав позику у британської компанії "Burlesk Entertaitainment LLP" у розмірі 60 млн доларів для придбання машини у виробника "ПАТ Старокраматорський машинобудівний завод".

ТОВ "Прем’єр Лізинг" в 2011 р. було зареєстроване на жителя села Білокуракине Луганської області Анатолія Пономаренка, а потім на киянина Андрія Чернікова, який значиться засновником понині.

У 2009 році Черніков очолював компанію "Укррослізинг", власність якої була оформлена на кіпрську компанію "Імпофірм Консалтінг Лімітед". Остання також виступала засновником ТОВ "Албента", близького до бізнес-групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Також "Прем’єр Лізинг" пов’язували з екс-президентом Віктором Януковичем.

У 2012-2013 рр. "Прем’єр Лізинг" отримав від структур Укрзалізниці замовлень на близько 27 млрд грн.

Позичальник коштів - лондонська компанія "Burlesk Entertaitainment LLP" створена у 2011 році двома сейшельськими компаніями "Confidell Equities Ltd" і "Delny United Limited".

Відомо, що у жовтні 2012 р. фірма "Burlesk Entertaitainment LLP" мала контракт з ТОВ "Аеропорт Хендлінг" на імпорт аеродромних тягачів. Власником "Аеропорт Хендлінг" тоді значився Олександр Кириченко з села Яськи Одеської області. Потім фірму переписали на офшор "Ейрпорт Девелопмент Солюшнз ЛТД" (Анґілья, Велика Британія).

"Аеропорт Хендлінг" пов’язують з бізнесменами Борисом Кауфманом і Олександром Грановським, яким приписують контроль над Одеським аеропортом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!