Ціни на нафту Brent знижуються через зростання запасів у США

Вівторок, 21 квітня 2015, 17:04

Ціни на нафту Brent знижуються через зростання запасів у США і рекордний видобуток в Саудівській Аравії, але залишаються поблизу максимальних з початку року рівнів у зв'язку з напруженою ситуацією на Близькому Сході.

Про це пише Reuters.

До 15:45 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,28 долара до 63,17 долара за барель, а ф'ючерси на WTI подорожчали на 0,05 долара до 56,43 долара.

З початку квітня ціни зросли на 18% на тлі війни в Ємені. США в понеділок повідомили про відправку в територіальні води Ємену авіаносця і ракетного крейсера.

Реклама:

Комерційні запаси нафти в США, на думку аналітиків, зросли минулого тижня 15 тиждень поспіль, на 2,4 мільйона барелів. Сенатор Ліза Мурковскі в понеділок пообіцяла цього року представити проект закону, що дозволяє американським виробникам експортувати нафту.

Саудівська Аравія, найбільший в світі експортер нафти, в квітні збереже видобуток в районі 10 мільйонів барелів на добу, повідомив міністр нафтової промисловості Алі аль-Наїмі.

Раніше він говорив, що в березні Саудівська Аравія видобувала рекордні 10,3 мільйона барелів нафти на добу.

"Якщо попит і поставки з країн поза ОПЕК у відповідь на зниження цін будуть такими ж, як в 1980 роки, дуже низький рівень вільних видобувних потужностей викликає ризик підвищення цін в найближчому майбутньому", - написали у звіті аналітики PIRA Energy.

Цього року вільні видобувні потужності ОПЕК можуть знизитися вдвічі до 1,7 мільйона барелів на добу, що набагато нижче 10 мільйонів барелів в 1980 роки, коли Саудівська Аравія, так само як зараз, вважала за краще зберегти частку ринку, а не сприяти зростанню цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!