В Одеській області продовжує мовлення російське ТБ

Понеділок, 20 квітня 2015, 13:42

В Одеській області продовжують мовлення заборонені російські канали.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитро Тимчук.

За його даними, в регіоні відзначається неефективне використання радіочастотного ресурсу та необмежене мовлення іноземних станцій (з території ПМР, Молдови та Румунії).

"Одержуваний в регіоні радіотелевізійний інформаційний продукт у багатьох випадках суперечить українському законодавству. Так, в пакет мовлення телеканалу "РТР-Молдова" входить заборонений в Україні ТВ-канал "РТР-Планета", це ж стосується телеканалу "PRIME". З території ПМР ведеться мовлення на територію Одеської області також заборонених в Україні російських телеканалів ("Перший канал. Всесвітня мережа", "НТВ Мир", "Росія-24", "РТР-Планета")", - пише Тимчук

Реклама:

Ситуація, за його даними, посилюється тим, що лише 70% території Одеської області забезпечено українським цифровим сигналом. У ряді прикордонних районів жителі населених пунктів взагалі не мають можливості отримувати український ТБ-продукт за допомогою цифрового сигналу, і дивляться лише іноземний інформаційний продукт.

Це, зокрема, стосується:

- Ренійського району Одеської області (практично повністю).
- Кодимського району (частково).
- Тарутинського району (частково).
- Великомихайлівського району (частково).
- Фрунзівського району (частково).
- Болградського району (частково).

За даними групи ІС, в той же час існує можливість, завдяки ефективному використанню потужностей українського концерну РРТ, не тільки покрити 100% території Одеської області "українським" цифровим сигналом, а й забезпечити мовлення українських ТВ-каналів на прикордонні райони ПМР, Молдови та Румунії без задіяння бюджетних ресурсів.

Відповідні пропозиції будуть надані ІС на адресу Мінінформполітіки України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: