В Ощадбанку прокоментували рейтингову дію Fitch

Понеділок, 23 березня 2015, 18:48

Рейтингова дія  Fitch від 20 березня 2015 року  щодо рейтингу "Ощадбанку" як емітента цінних паперів в іноземній валюті жодним чином не пов’язана з поточною роботою банку та його фінансовим станом.

Про це йдеться у прес-релізі "Ощадбанку"

"Більш того, ця дія не відображає спроможність банку виконувати свої зобов’язання перед вкладниками", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у своїй заяві Fitch наголошує "що ця рейтингова дія є наслідком заяви Міністерства фінансів від 13 березня 2015 року про реструктуризацію зовнішнього суверенного боргу", при цьому, згідно заяви Міністерства фінансів, "по відношенню до кожної з організацій буде проводитись окрема процедура, з урахуванням конкретної ситуації".

Реклама:

"Дія Fitch привела у відповідність рейтинг Банку із суверенним рейтингом країни, відображаючи можливу участь банка у загальному процесі реструктуризації державного боргу", - повідомляє прес-служба.

Разом з тим, як наголошується, Fitch акцентує увагу на тому, що він зберігає поточний довгостроковий рейтинг "Ощадбанку" в національній валюті на рівні "ССС", оскільки банк має доступ до ліквідності в національній валюті і доволі комфортно виконує всі вимоги до власного капіталу. Крім того, агентство підтвердило рейтинг стійкості "Ощадбанку" на рівні "ссс".

Також зазначається, що "Ощадбанк" є єдиним банком в Україні, який має державну гарантію за всіма вкладами населення.

"Крім того, показник адекватності капіталу "Ощадбанку" залишається одним із найкращих серед банків України та приблизно вдвічі перевищує вимоги НБУ, встановлені на рівні 10%. Також, суттєве погашення зовнішньої заборгованості "Ощадбанка" наступає у березні 2016 року", - йдеться у прес-релізі.

Як відомо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента "Укрексімбанку" й "Ощадбанку", а також рейтинги їхнього пріоритетного боргу в іноземній валюті до рівня "CC" із "CCC".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!