Суд знову розпочав процедуру банкрутства "Аеросвіту", що не працює

П'ятниця, 20 березня 2015, 20:23

Господарський суд Київської області 4 березня 2015 року знову порушив справу про банкрутство авіакомпанії "Аеросвіт", яка припинила діяльність на початку 2013 року.

Згідно з повідомленням у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, таке рішення закріплено визначенням суду у справі №911/2987/13.

Рішення ухвалено через нездатність авіакомпанії сплатити заборгованість перед ТОВ "Тенак" (Дніпропетровськ) на суму 4,44 млн гривень.

Розпорядником майна авіакомпанії знову призначено Леоніда Талана, якого вже призначали ним за першої спроби банкрутства авіаперевізника.

Реклама:

Як повідомлялося, "Аеросвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, розпочав процедуру банкрутства наприкінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду, припинив діяльність і нині авіарейси не виконує.

"Аеросвіт" разом з також збанкрутілою "Донбасаеро" і компанією "Дніпроавіа" входив до альянсу "Українська авіаційна група", який пов'язувався з українською групою "Приват" (Дніпропетровськ). Пізніше "Дніпроавіа" вийшла з альянсу.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: