Україна готова домовлятися про газ на літо у тристоронньому форматі - Яценюк

П'ятниця, 6 лютого 2015, 17:10

Україна готова вести переговори щодо ціни на російський газ, який постачатиметься в літній період, із залученням європейської сторони.

Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у п'ятницю за результатами зустрічі зі словацьким колегою Робертом Фіцо, передає "Укрінформ".

"Разом з нашими європейськими партнерами ми готові до проведення переговорів, у тому числі з росіянами, щодо нової угоди по літньому пакету", - зазначив він.

Яценюк уточнив, що в літній сезон ціна становитиме орієнтовно від 250 до 300 доларів для європейських країн.

Реклама:

"Будь ласка, на ринкових умовах ми готові домовлятися так само, як ми домовились на тристоронньому рівні під час підписання зимового пакету", - додав він.

Глава уряду нагадав, що Україна в імпорті газу вийшла на показник 67% з Європи і лише 33% з Росії, тоді як позаминулого року постачання газу з Росії сягало 95%.

"Якщо ми рухатимося так далі, то зможемо повністю диверсифікувати джерела постачання природного газу в Україну. У цьому питанні дуже вагому роль відіграють наші словацькі партнери", - підкреслив він.

"Щодо боргу ми знаходимось в Стокгольмському арбітражному суді. Ще раз прошу нагадати північному сусіду про те, що Україна вимагає від Росії компенсації в 6 млрд доларів США. Суд розбереться, хто кому винен", - зазначив Яценюк.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: