Ціни на нафту зростають після дводенного спаду

П'ятниця, 20 лютого 2015, 09:45

Ціни на нафту повернулися до зростання після дводенного спаду, оскільки інвестори очікують, що число діючих бурових установок в США продовжить знижуватися.

Про це повідомляє "Reuters".

У п'ятницю ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,34 долара до 60,55 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,48 долара до 51,64 долара.

За тиждень Brent, ймовірно, подешевшає вперше за чотири тижні, приблизно на 1,5%, а з середини січня європейський еталон додав у ціні близько 34%.

Реклама:

У п'ятницю ввечері нафтосервісна компанія Baker Hughes опублікує щотижневий звіт про кількість працюючих бурових установок в США. Звіт минулої п'ятниці показав, що цей показник знизився до мінімального з серпня 2011 року.

При цьому видобуток нафти в США зріс до максимального з 1973 року обсягу 9,2 мільйона барелів на добу.

"Інвестори закладають у котирування очікуваний у другому півріччі спад видобутку", - сказав керуючий ризиками Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 7,72 мільйона барелів до 425,64 мільйона барелів, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 3,2 мільйона.

"Всі розуміють, що нинішня ціна Brent близько 60 доларів - це нижній поріг рентабельності, але 50 доларів за WTI - це занадто низька ціна для збереження рентабельності в довгостроковій перспективі, тому бурова активність і капіталовкладення у видобуток будуть знижуватися", - сказав Нунан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!