НБУ в грудні надав стабкредити "ПриватБанку" та "Імексбанку"

Вівторок, 27 січня 2015, 18:39

Національний банк у грудні 2014 року надав стабілізаційні кредити найбільшому в Україні ПриватБанку (Днепоопетровск) на 850 млн гривень та Імексбанку (Одеса) - на 300 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

За даними Нацбанку, Імексбанк залучив стабкредит під заставу іпотеки нерухомості, майнового комплексу та поруки, а ПриватБанк - під заставу майнового комплексу.

В цілому кредити рефінансування НБУ на термін понад 30 днів у грудні отримали 27 банків на суму 9,207 млрд гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 27 січня ввів тимчасову адміністрацію в Імексбанк.

Згідно з повідомленням, Нацбанк приступив до оприлюднення інформації про надані банкам кредити (на термін більше 30 календарних днів) з обов'язковим зазначенням найменування банку, суми та виду кредиту, типу наданого забезпечення та дати відповідного рішення НБУ.

За даними НБУ, оприлюднення такої інформації проводиться відповідно до статті 68 закону про Нацбанк.

"Наше рішення сприятиме підвищенню прозорості банківської діяльності та зменшенню рівня її ризикованості", - цитується в повідомленні директор департаменту відкритих ринків Олег Чурій.

За даними НБУ, загальний обсяг заборгованості за кредитами рефінансування Нацбанку зріс за 2014 рік до 108,95 млрд гривень, з 76,12 млрд гривень.

У повідомленні також вказується, що загальний обсяг наданих Нацбанком у 2014 році кредитів рефінансування становив 222,260 млрд грн, у тому числі терміном більше 30 календарних днів - 115,6 млрд гривень.

Обсяг повернення банками раніше наданих Нацбанком кредитів рефінансування в 2014 році становив 189,43 млрд гривень.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: