НБУ посилив відповідальність за порушення банківського законодавства

Понеділок, 19 січня 2015, 19:32

Національний банк вніс зміни до положення про застосування заходів впливу за порушення банківського законодавства.

Про це йдеться у постанові НБУ № 32 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку", опублікованій на сайті регулятора.

Як зазначається, внесено зміни до Положення про застосування Нацбанком заходів впливу за порушення банківського законодавства, затвердженого постановою від 17 серпня 2012 року № 346.

Зміни підготовлені на виконання вимог Законів України "Про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо визначення особливостей корпоративного управління в банках", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання негативному впливу на стабільність банківської системи" та зокрема передбачають розширення переліку критеріїв віднесення банку до категорії проблемних.

Реклама:

Також передбачається, визначення підстав, які надають право Національному банку вимагати припинення повноважень члена ради банку/позачергового скликання засідання ради банку та удосконалення порядку накладення штрафів на банки та власників істотної участі в банку - юридичній особі.

Крім того, передбачається посилення відповідальності учасників/інвесторів за виконання плану фінансового оздоровлення/програми капіталізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!